A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH - UDRUŽENJE PRIVREDNIKA 'BIZNIS CENTER' JELAH TEŠANJ | biznistesanj.ba

Dana 07.07.2015. godine, u prostorijama restorana "Ukus" u Tešnju, upriličeno je potpisivanje Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH i Udruženja/Udruge privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj.

Predsjednik Udruženja/Udruge privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj, g-din Senad Brka, istakao je da je  potpisavanje Sporazuma dio planskih aktivnosti Udruženja koje su usvojene na XI redovnoj Skupštini.

Također, g-din Brka je istakao sljedeće: “Kao jedan od zadataka i ciljeva za 2015. godinu jeste i taj da se intenzivira saradnja sa domaćim i međunarodnim organizacijama. Jedna od njih jeste i Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH. Moram Vam reći da je ovo i plod nekih dosadašnjih aktivnosti, saradnje sa Privrednom komorom kroz Udruženje poslodavaca Federacije BiH. Predstavnici Privredne komore FBiH g-din Marko Šantić i njegov dopredsjednik g-din Mirsad Jašarspahić, su posjetili  11.sajam privrede „BIZNIS 2015“ u maju 2015.godine u Tešnju i vrlo su zadovoljni pozitivnim utiscima koje su ostavili. Naravno sarađivali smo i prilikom davanja podrške reformskom paketu o kojem se u zadnje vrijeme intezivno priča.”

Prema riječima g-dina Marka Šantića, predsjednika Privredne /Gospodarske komore Federacije BIH, posjeta nije slučajna jer je ova sredina postala poslovno prepoznatljiva kako u našoj zemlji tako i van nje.

“Mi u Poslovnoj komori FBiH smo prepoznali rad ovih ljudi ovdje, ovog Udruženja, kolektiva i pojedinaca, tvrtki koje imaju jako dobru poslovnu klimu u ovoj ovdje regiji - Tešanj, Jelah, Usora.. Privredna komora FBiH stoji na raspolaganju svim ovim privrednicima, Udruzi kao kolektivu, i pojedinačno svim tvrtkama. Ovo je jedan novi način rada Privredne komore gdje smo na naki način izašli na teren. Ovo je prvi ovakav sporazum ali ja se nadam bit će ih još, a imamo mi svjetlih primjera u FBiH, ovakvih sličnih poslovnih ambijenata, općinskih, gradskih, regionalnih. “ – zaključuje Šantić.

Iz Privredne komore najvaljuju potpisivanje ovakvih sporazuma širom Federacije BiH, te napominju da će biti most u rješavanju problema privrednika prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u FBiH.

Također, Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH je obećala i  najavila podršku Udruženju/Udruzi privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj prilikom organizovanja  12. sajma privrede „BIZNIS 2016“ Tešanj, kako u kadrovskom tako i u finansijskom pogledu.